Pár týdnů před Vánoci se na jeden víkend já a sestra sejdeme u maminky na vánoční pečení, praktikujeme to takhle už asi pátý rok a můžu říci, že si to všechny náramně užíváme. Když začínáme péct, je pravda, že k pečení přistupujeme zodpovědně a máme pokaždé vymyšleno a sepsáno, které druhy upečeme, je jich tak do deseti. Když s pečením končíme, máme jich tak dvacet a z těch, co jsme měly pečlivě sepsané tak pět 🙂 .
Sestra pokaždé tvrdí, že jí dáváme jen podřadné práce 🙂 , samé mazání a plnění, ale já tvrdím, že při pečení cukroví, žádné podřadné práce nejsou, pokaždé je to „krásná piplačka“, která se musí dělat s láskou, ať se peče, plní, maže nebo namáčí v čokoládě. Už se těším na Vánoce 2016.
Dva nejdůležitější cukráři tzv. „podřadných prací“, šlo jim to krásně a byli velice produktivní 🙂
Hvězdičky z lineckého těsta, mazané meruňkovou marmeládou a přiklopené hvězdičkou z fondánu
Klasika – kokosky
Cukroví, které se vešlo na stůl a mohlo být zdokumentováno 🙂
Více sladkostí naleznete ve fotogalerii „pečení“